Kes.

Knud Erik Sørensen maler i naturalistisk stil, udført på lærred med olie- og akrylmaling. Motiver hentet fra mange rejser til alverdens storbyer i Mellemøsten, USA og Europa.

Kunsten har altid været en stor del af mit liv. Coopers indianerromaner blev omsat til tegnefilm og vist for kammeraterne i skolen ved særlige lejligheder.

Reportagetegning i naturen og konkrete objekter var foretrukne motiver, senere var det et besøg i Paris, jeg aldrig helt kom mig over, for det startede en rejselyst.

Mellemøsten kom ind og satte sit præg på mig. Et ophold i Det danske Institut i Damaskus var fantastisk, for arkitekturen er et andet sprog der. I dag spiller New Yorks forunderlige dynamik en stor rolle.

Collagerne er en ganske anden måde at tænke på. I dem kan jeg netop få byers eller personers historie og baggrund flettet ind, og den form for billede supplerer mine naturalistiske motiver udmærket.

Jeg arbejder fortrinsvis i mit atelier i hjemmet. Skal der mere ro på foretrækkes sommerhuset ved Storebælt.

Knud Erik Sørensen
Kunstmaler

Det er billederne i en by, fortællingen i dem, ligesom hvad et portræt viser, der sætter mig i gang. Jeg er voldsomt inspireret af personer som Wim Wenders og Edward Hopper. Det er den stille atmosfære og opbygningen af et billede, der betyder noget. Jeg har rejst efter byer og deres motiver, efter deres navne, Buenos Aires og Napoli f.eks.

Knud Erik Sørensen

Udforsk værkerne