NEW YORKBleecker Street

OLIE PÅ LÆRRED / 200 x 150 cm / PRIS: *SOLGT*

En gade i New York, Bleecker Street, er motiv for det store maleri på 1,5 x 2 m. Øverste etage er dog hentet i Ludlow Street, hvor jeg fandt tilpas skrappe farver til at matche butikkerne og give maleriet kulør.

UDFORSK

Bleecker Street detalje: Lennons død

40-årsdagen for Lennons død

Pladebutikken er desværre lukket i dag og omdannet til en Starbucks. Det er tiden, siger man. I butikken ses et udvalg af amerikanske musikere, og her er Bob Dylan og John Lennon mine absolutte favoritter. For at markere 40-årsdagen for det tragiske mord på Lennon, var det vigtigt for mig at få hans navn skrevet i vinduet.

Markisens nostalgiske flagren

En anden detalje er det gule flag og den grønne markise, der begge har tydelige folder og rynker, fordi de duver i vinden. Folderne er med til at give mere liv. En helt ny markise ville hænge stift og kedeligt i billedet. Her pynter alderen, synes jeg.

Bleecker Street detalje: den flagrende markise
Bleecker Street detalje: Den røde brandhane

Lige her betyder mennesker ikke noget

Er der ingen mennesker på gaden en hverdag? Nej! De er ikke interessante. Den røde brandhane er derimod vigtig for at give en tredimensionel virkning, lys og skygge i vinduerne giver liv ligesom den blå bænk. Så må man håber, der snart kommer kunder til Green Village´s righoldige udvalg af frugt.

Et stort maleri til en endnu større væg

Maleriet blev malet over tre uger og er en bestilling. En stor væg skulle fyldes med farver og passe til en flot udsigt over Storebælt.

Bleecker Street på væg

Interesseret i Zucker Bakery?

Bleecker Street En del af en serie

Bleecker Street blev til i 2020 som resultatet af endnu en grundig udforskning af New Yorks skjulte perler.

Derfor findes der flere facader og en del collager fra samme serie. Flere af dem vises på de aktuelle udstillinger. Du er også meget velkommen til en fremvisning af mine værker i mit private atelier.

Udforsk andre værker